Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från centrala Hedemora i samband med släckningsarbetet. Foto: Niklas Hagman

Mordförsök och grov mordbrand utreds efter brand i butik i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en butik på måndagskvällen i centrala Hedemora. Lägenheter ovanför butiken fick utrymmas. En person är frihetsberövad och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand och mordförsök.

I samband med branden ska en person ha blivit attackerad på platsen. Personen ska ha fått uppsöka sjukvård.  Enligt den bild åklagaren fått ska det inte röra sig om allvarliga skador.

En person anhållen

– En man i 25-årsåldern är frihetsberövad. Det är två misstankar riktade mot honom. Anstiftan av grov mordbrand och anstiftan av försök till mord, säger åklagare Johan Knies.

Föremål har beslagtagits

Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning och flera personer har hörts.

– Vi har tagit föremål i beslag som vi ska undersöka och vi har hört målsägande, vittnen och även den misstänkte.

Den anhållne mannen kommer att höras igen tillsammans med försvarare, så att de får ytterligare uppgifter från honom, enligt Knies.

Enligt åklagaren har det inträffat händelser på samma adress tidigare som ska utredas om de kan kopplas till det som nu hänt.

Spred sig till tak

Räddningstjänsten larmades klockan 22.10 på måndagskvällen.

– Man gick in med rökdykare för att släcka, branden spred sig till ett tak som fick brytas upp för att komma åt den, säger SOS Alarms operatör.

Fastigheten och boende i lägenheter som låg ovanför butiken utrymdes.

Räddningstjänsten avslutade sin insats vid 03-tiden på tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.