Brand i lägenhetshus i Vansbro släckt – ”Håller på att ventilera ut röken”

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt vid 17.30-tiden under tisdagskvällen i ett lägenhetshus i Vansbro och flera personer fick evakueras från byggnaden på grund av rökutveckling. Men ungefär 50 minuter senare var branden släckt.

Enligt räddningstjänsten så startade branden i en spis och spred sig sedan till fläktsystemet, vilket ledde till att man var tvungen att evakuera. Fem enheter var på plats för att förhindra ytterligare spridning och vid 18.20-tiden var branden släckt.

– Man har inte hittat någon vidare brandspridning så nu ska håller man på att ventilera ut röken, berättar Linda Forsberg, talesperson på räddningsregion Bergslagen, vid 18.20-tiden.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus i samband med händelsen. Polisen meddelar att det inte finns någon misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.