• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Brand i uterum till villa i Sundborn

Uppdaterad
Publicerad

Ett uterum till en villa i Hobborn utanför Sundborn började brinna på onsdagsmorgonen.

Larmet kom in till SOS Alarm vid 06.43 och strax efter klockan 07 var räddningstjänsten på plats.

– Vi har haft en brand i ett uterum i anslutning till en fastighet. Branden är av allt att döma under kontroll och de håller på med eftersläckning nu, säger Emil Berggren, inre befäl vid räddningstjänsten Dala Mitt vid 07.30-tiden.

Totalt arbetade 13 brandmän från Falun och Borlänge med att förhindra att lågorna skulle sprida sig till villan och huvudbranden kunde enligt räddningstjänsten släckas förhållandevis snabbt.

– Vi säkerställde att det inte fanns glödbränder i väggarna så vissa skador blev det ju på huset men inga personer har kommit till skada vid branden, säger Emil Berggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.