Brand orsakade TV-avbrott i Borlänge och Falun

Uppdaterad
Publicerad
Många TV-apparater i Falun och Borlänge-området är för tillfället nedsläckta. Orsaken är en brand som påverkar signalmatningen till området.

Det är en brand under en bro natten till onsdagen som ligger bakom problemen. Vid bron finns signalmatning för digitala tjänster till Falun och Borlänge och den har nu skadats.

Det är Com Hem och Tele2 som drabbats av branden.

– Vi har ett fiberbrott. Våra tekniker är på plats men avvaktar tills brandkåren ger oss tillträde för att utföra en reparation. Innan vi fått tillträde är det svårt att bedöma hur lång tid reparationen tar, men våra tekniker börjar arbeta så fort de får möjlighet, säger Joel Ibson, kommunikatör på Tele2.

Oklart när problemet är löst

Kring 10:45 släcktes branden och vid 13.30 ska tv-apparaterna i flera hushåll ha fungerat igen.

– Vi har delvis löst problemet, men det finns fortfarande de som är drabbade, säger Joel Ibson.

Det är fortfarande oklart när driftstoppet kan vara helt avhjälpt.

– Teknikerna jobbar på så fort det går. Men branden har gjort att det dragit ut på tiden. De har fått vänta på att branden släcktes och att räddningstjänsten gett klartecken att kunna börja jobba, säger Joel Ibson, kommunikatör på Tele2.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer