Foto: SVT

Branddrabbade bonden: ”Jag har aldrig varit så in i helvete arg”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Engvall är en av de som drabbas när räddningstationen i Skedvi tappar bemanning 1 maj. Han är väldigt upprörd över den situation han och andra boende i närheten snart hamnar i.

– Vi anser ju att det är en katastrof, vi är ju väldigt branddrabbade i Skedvi sista åren, säger Anders Engvall.

LÄS MER: Beskedet: Allt kommer att försämras

Dalarna – Avtalsstrid för deltidsbrandmän

Han drabbades själv för drygt ett år sedan, då en stor ladugård brann ner på hans mark. Senare samma år eldhärjades ett lager till en brödfabrik. I mars i år brann det i en tvåvåningsvilla på orten. En person omkom.

– Vi är ju störtförbannade, jag tror aldrig jag varit så in i helvete arg i hela mitt liv som jag är just nu, säger Anders Engvall.

Vem är du arg på?

– Dels Dala Mitt naturligtvis, men sen tycker jag att det är en löjlig flathet från våra politiker att man inte kan ta tag i det här, säger Anders Engvall.

På fredagen höll Säters kommun ett öppet möte i Folkets hus i Säter. På mötet informerades allmänheten om läget och hur beredskapen är tänkt att fungera – men många lämnade mötet i raseri innan det var klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Avtalsstrid för deltidsbrandmän

Mer i ämnet