Starta klippet ovan för att se hur den det är tänkt att flygplatsvägen ska se ut. Foto: Patrik Qvicker/SVT, Trafikverket

Brostängning kan påverka trafik till ny flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Avstängningen av tung trafik på bron i Torgås kan få långtgående konsekvenser eftersom vägen från Torgås via Rörbäcksnäs mot norska gränsen, är tänkt att få ännu större betydelse när nya flygplatsen i Sälenfjällen står klar i slutet av året.

– Det är ju närmaste vägen mellan flygplatsen och Kläppen till exempel. Och om det blir stopp på fjällvägen i Sälen så är ju det här den enda vägen till och från flygplatsen. Då finns det ju ingen väg dit om man inte får åka på bron, säger Christer Stam vid Sälen Buss.

Bussbolaget har själva fått viss underhandsinformation om avstängningen för tung trafik som alltså sker på fredag och kommer att justera sina turer något.

Ny bro – om två år

Det är tänkt att det ska byggas en ny bro i Torgås. Men tidigast om två år.

Och för alla berörda tunga transporter väntas nu stora omvägar via Sälen – eller att använda några av de andra broarna längs älven. Men då kommer den trafiken att tvingas gå på små lokala byvägar på den västra sidan av älven.

– Det passar ju inte att det går tunga lastbilar där, säger Christer Stam.

– Vi rekommenderar inte småvägarna, säger Marcus Danielsson vid Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet