Räddningstjänsten stoppar trafiken för att underlätta bärgning av bussen. Foto: Lotta Olin, SVT

Buss med skolelever av vägen mellan Falun och Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En buss körde av länsväg 831 i höjd med Olsbacka på onsdagsmorgonen. Ett tiotal passagerare, varav flera är skolelever, satt i bussen och ska undersökas av ambulans. Skadeläget är just nu oklart.

Vid 07.30-tiden körde en buss i linjetrafik av länsväg 831 i höjd med Olsbacka mellan Falun och Borlänge. Bussen ska åkt i en stolpe och vägen ska, enligt räddningstjänsten, vara ”som en isbana.”

– Det är glashalt, så bussen har glidit ner för en backe av vägen, säger Stafan Wickberg, presstalesperson hos polisen.

Inledningsvis gick vi ut med uppgiften att endast chauffören fanns i bussen – något som polisen berättade och skrev på sin hemsida. Men det ska alltså ha varit ett tiotal passagerare i bussen, som lämnat platsen innan räddningstjänst och polis kom till platsen.

Ambulans larmades till skola

– När vi kom till platsen satt endast chauffören i bussen. Sedan hörde vi på vår radio att en ambulans larmats till en skola, så i alla fall några av passagerarna är skolelever,  förklarar Johan Wahren, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ingen av eleverna ska ha skadats allvarligt.

– Uppgiften vi har är att inget barn har skadats, men att en ambulans åkt till skolan för att prata med dem. De hade nämligen kontaktat sina föräldrar som skjutsat dem till skolan, därför var de inte kvar när vi kom dit, berättar Stefan Wickberg hos polisen. 

När räddningstjänsten kom till platsen var endast chauffören kvar i bussen. Foto: SVT Design

Ont i rygg och nacke

Busschauffören ska ha klagat över rygg- och nacksmärtor.

– Han följde med i ambulansen till sjukhus, berättar Wickberg.

Det finns ingen misstanke om brott i nuläget.

– Utgångpunkten är att så inte är fallet, säger Wickberg.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet fram till klockan 10.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.