Foto: Patrik Qvicker, SVT

Passagerare evakuerades genom fönster efter bussolycka i Särna

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en bussolycka i Älvdalen inkom till SOS på onsdagskvällen. Enligt räddningstjänsten har bussen, med 50 passagerare, kört av vägen och ligger på sidan. Passagerarna fick evakueras genom ett fönster, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Olyckan inträffade på länsväg 311 cirka en mil söder om Särna, Älvdalens kommun. Räddningstjänst och minst tre ambulanser larmades till platsen.

Evakueras genom fönster

Enligt Johan Szymanski, räddningschef vid brandkåren norra Dalarna, hade bussen med 50 passagerare kört av vägen och hamnat på sidan och dörrarna blockerats av en snövall, ingen ska dock ha skadats allvarligt.

– När första räddningsenhet från Särna kom på plats konstaterades att bussen låg på sidan i diket. Evakuering är påbörjad genom ett fönster. Bussen är av två-våningstyp, meddelade Johan Szymanski vid 22-tiden.

Enligt SOS Alarm såg det ut som att en av ambulanserna hade lastat en patient vid 22.30-tiden. Det är ännu oklart om någon mer person har skadats och behövt åka till sjukhus.

Ersättningsbuss beställd

Vid 22-tiden fortsatte evakueringen och en ersättningsbuss beställdes till platsen för att få in de drabbade i värme så snart som möjligt.

Trafikverket varnar för att det är risk för begränsad framkomlighet på vägen mellan Sörsjön och Särna åtminstone fram till klockan 23.

Larmet om olyckan kom 21.14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.