En byggpraktikant sköt sig i pannan med en spikpistol. Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: SVT/Jonatan Nilsson/arkiv.

Byggpraktikant sköt spik genom pannan

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har skjutit sig själv i huvudet med en spikpistol på en byggarbetsplats i Rättvik.

Spiken har gått genom pannbenet strax ovanför näsan.

– Han har tur att han klarar sig, det är ändå en spik som är inskjuten rakt in i huvudet, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Händelsen inträffade vid 15.30-tiden på torsdagseftermiddagen på en byggarbetsplats där mannen är praktikant. Han bedöms inte ha velat vålla sig själv skadan och var vid medvetande när vårdpersonal kom till platsen.

– Han var vid medvetande när han fördes i väg, säger Mats Öhman.

Mannen ska ha varit själv när olyckan inträffade. Polisen förhör anställda vid byggföretaget, men ingen är misstänkt för brott i nuläget. En anmälan om arbetsplatsolycka är upprättad.

– Det får visa sig om det är någon som kan bära arbetsmiljöansvar, säger Mats Öhman.

Spikpistolen är tagen i beslag om det skulle behövas någon teknisk undersökning.

Mannen har förts till sjukhus.

– Spiken satt kvar när han åkte in till sjukhuset. De kommer nog plocka ut den, men när och hur kan jag inte avgöra, säger Mats Öhman vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.