Brandstationen beräknas kosta 69,3 miljoner kronor. Foto: Tengbom/Mora kommun

Snart byggstart för Moras nya brandstation

Uppdaterad
Publicerad

Våren 2018 planeras spaden sättas i jorden för den nya brandstation som ska byggas i Mora. Kommunen har lagt undan 70 miljoner kronor för projektet.

Brandstationen planeras börjas bygga våren 2018, och stå klar 2020. Den kommer att ligga i anslutning till E45, mellan Malungsvägen och Mäxvägen.

Brandstationen kommer att kosta 69,3 miljoner kronor, vilket precis ryms i kommunens budget där 70 miljoner kronor lagts undan. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kommer delvis att finansiera bygget genom ett statsbidrag i ”mångmiljonklassen”.

– Det här har varit en lång process som nu äntligen är på väg att gå i mål. Nuvarande station är byggd för 1950-talets brandförsvar, vilket enbart bestod av deltidsbrandmän som ryckte ut på bränder. Stationen dras med fuktskador, arbetsmiljöproblem och brister i bärighet. Dessutom går nya moderna brandbilar inte in, säger räddningschef Johan Szymanski på Mora kommuns webbplats.

LÄS MER: Ny brandstation byggs i Mora

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.