Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Orsamusikerns Daniel Saturns musik baserad på ”processanalys” och ”kunskapsstyrning” i videoklippet! Foto: Sofie Lind/SVT

Byråkrati blev till musik – så låter det tråkigaste ur Region Dalarnas intranät

Uppdaterad
Publicerad

Orsabördige läkaren Daniel Sandvik har hittat musikalisk glädje igen – på arbetsgivaren Region Dalarnas intranät.

– Det är oerhört komplicerat och så mycket, att det påminner om en intelligens i sig, säger han om inspirationen till musiken.

”Genom ett systematiskt arbete skapas förutsättningar för en kontinuerlig utveckling av verksamheten” – det är en mening som finns på region Dalarnas intranät och som Daniel Sandvik fastnade för.

– Ett ord som man stöter på ganska ofta inom vården är ”kunskapsstyrning” till exempel, säger Daniel och menar att väldigt få förstår vad det innebär, men att det dyker upp i många sammanhang.

Tillbaka efter tjugo års paus

Daniel Saturn, eller Daniel Sandvik som han också heter, är specialistläkare inom internmedicin på Mora lasarett och han har låtit musiken ligga på hyllan i snart 20 år. Förra året kom ett album men nu har Region Dalarnas intranät styrt honom i en ny musikalisk riktning. Tråkig byråkrati har väckt det kreativa.

Föreställningar inplanerade

– Syntmusik har något plastigt och lite konstgjort över sig, precis som intranätet har. Jag tycker att det passar bra ihop, säger Daniel Sandvik som nu har några föreställningar på gång.

Huruvida Region Dalarnas intranät kommer att inspirera mer låter han vara osagt.

– Instrumentell syntmusik känns rätt och mer att hämta ur, säger Daniel Sandvik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Region Dalarna

Mer i ämnet