Faluns centrumutvecklare: ”Orolig för vår stad”

Uppdaterad
Publicerad

Flera centrumutvecklare i olika stadskärnor runt om i landet skriver nu ett öppet brev till regeringen där de riktar stark kritik mot regeringen och menar att coronarestriktionerna inte är genomtänkta för företagen i stadskärnorna. En av personerna bakom kritiken är Lasse Westin som är centrumutvecklare i Falun.  

”Vi uppmanar regeringen att inte vänta längre. Se till att få ut stöden. Nu är inte tiden att sitta på kontoret och göra utredningar. Inse det orimliga med att införa restriktioner utan att följa upp med stöd”. Så står det skrivet i det öppna brevet till regeringen som skickades ut under tisdagen. 

– Vårt mål med det här brevet är att öka medvetenheten hos regeringen kring situationen. Det har inte varit genomtänkt rent ekonomiskt med hastiga coronarestriktioner, säger Lasse Westin.

Coronaviruset i Dalarna

Enligt det öppna brevet så har många branscher haft svårigheter att parera de snabba besluten kring restriktioner när det kommer till inköp av varor och planering av personal. I brevet understryker också centrumutvecklarna att flera andra aktörer så som hotell, fastighetsägare och kultur blivit drabbade av de hastiga förändringarna.

De 28 centrumutvecklarna hoppas nu få till ett möte med stadsminister Stefan Löfven och finansministern Magdalena Andersson.

”Jag är orolig för vår stad och jag är framförallt orolig för människorna bakom verksamheter som mår väldigt dåligt” – se klippet med Lasse Westins skarpa kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet