Så jobbar personalen för att hålla smittan borta – följ med till Enåbackens demensboende i Rättvik Foto: Aleksandra Stålfors/SVT

Coronamöten och skyddsutrustning – så jobbar demensboendet i Rättvik för att hålla smittan borta

Uppdaterad
Publicerad

Coronamöten tre gånger i veckan och videoinstruktioner om skyddsutrustning. På demensboendet Enåbacken i Rättvik förbereder sig personalen för att hantera smitta på boendet – något man än så länge klarat sig från.

Rättvik har en av Sveriges äldsta befolkning då mer än en fjärdedel är över 65 år gamla. Samtidigt konstaterar kommunchefen att Rättvik varit relativt förskonade från corona hittills.  

– Det handlar enbart om några enstaka fall av omsorgstagare och personal som har konstaterats med covid-19, säger Ulf Israelsson, kommunchef i Rättvik.

Coronaviruset i Dalarna

På demensboendet Enåbacken säger personalen att de är förberedda på att hantera smittan om den kommer.

I videon får du följa med till Enåbacken för att höra hur de har jobbat för att de boende och personalen ska känna sig trygga. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet