Eva Cooper om turistavgiften: ”Leder inte till ett bättre företagsklimat” Foto: Företagarna

Coronaviruset oroar företagare i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Konsekvenserna av coronaviruset börjar oroa allt fler företagare i Dalarna. Det märks bland annat på branschorganisationen Företagarna där nu samtalen med frågor ökat den senaste tiden.

– Vi lever i en globaliserad värld och det är klart att det finns funderingar kring hur företaget kan påverkas till exempel om jag har anställda som har varit ute och rest och blir sjuka, eller vad som händer om företaget har varor som produceras utomlands, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Dalarna och Gävleborg.

I första hand är det företag med tillverkning i Asien som nu börjar märka av förseningar. Coronaviruset börjar även påverka börserna runt om i landet och det finns signaler om att viruset kan påskynda ingången i lågonjunkturen.

Coronaviruset i Dalarna

– Signaler om en lågkonjunktur har vi ju sett länge och det är klart att med  coronaviruset finns det en risk för en ännu djupare dal framöver. Det gäller att alla företag rustar för hur man ska hantera en nedgång.

I klippet berättar Eva Cooper om företagens oro och vad som är viktigt att tänka på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet