Covidkontroll införs på afterski i Sälen – ovaccinerade nekas i dörren

Uppdaterad
Publicerad

Afterski anses vara ett inomhusevenemang, vilket gör att aktörer i Sälen nu måste utföra kontroller av gäster.

– Kom vaccinerad, ha koll på covidbeviset och kom även ihåg att ta med legitimation, säger Anders Nilsson, VD för Lindvallens restauranger.

Vid kontroller får gästerna vid Lindvallen en stämpel på handen så att de lättare kan röra sig ut och in i lokalen. Andra aktörer på fjället har valt att förse gästerna med en band runt armen. På så vis behöver man inte dubbelkolla varenda gäst som visat upp bevis på vaccinering.

Men kan gästen inte uppvisa varken ett giltigt vaccinpass eller legitimation, så är det att vända i dörren där det hålls evenemang.

Coronaviruset i Dalarna

– Det är några som fått göra det när vi haft nattklubb, men i övrigt har det inte varit några diskussioner, säger Anders Nilsson.

Kontrolleras vid luncherna

När det gäller afterski så är ambitionen att kontrollera samtliga lunchgäster där spelningen ska hållas, då en del gäster kan sitta kvar i lokalen fram tills dess att uppträdandet genomförs.

– Men det är viktigt att komma ihåg att det just nu inte krävs covidpass för att komma in i hotell eller restauranger där det inte är evenemang, påminner Anders Nilsson, VD för Lindvallens restauranger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet