Snart tävlar dalatjejerna Frida Knutsson, Ida Jansson och Selma Svarf i VM i cykel. Foto: SVT

Cykel-VM närmar sig för dalajuniorer

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara sex dagar kvar till landsvägs VM i cykel kör igång i USA. Dalarna bidrar med tre cyklister till juniortävlingarna.

Frida Knutsson och Ida Jansson kör för Falu cykelklubb och Selma Svarf för Natén i Säter. Tre tjejer som har tre stora saker gemensamt. Intresset för cykling, samma gymnasie och nu varsin VM-biljett.

– Det känns jättestort, säger Frida Knutsson.

– Framförallt att det är i USA också känns superhäftigt, säger Ida Jansson.

– Det är så stort att åka på ett VM, som junior också, säger Selma Svarf.

Frida Knutsson och Ida Jansson kommer bägge köra både tempo- och linjeloppet i Virgina som drar i gång 20 september. Selma kör enbart linjeloppet men oavsett lopp kommer motståndet bli tufft.

– Nivån är jättehög och nu är dessutom amerikanskor och australiensare med så det kommer bli hårt, säger Frida Knutsson.

– Mitt mål är att avsluta säsongen bra och ha kul, säger Selma Svarf och får medhåll av Ida Jansson:

– Mitt mål är att avsluta säsongen med ett lopp som jag känner att jag ger 100 % på.

– Jag vill såklart göra mitt livs bästa lopp under VM och sedan vilket resultat det blir det beror på prestationen, säger Frida Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.