Så här såg det ut när Jonas Emanuelsson anlände till butiken. Foto: Jonas Emanuelsson/Privat

Cykelställ kastades in genom skyltfönster i Krylbo

Uppdaterad
Publicerad

Natten till fredag vid 00.15-tiden gick inbrottslarmet hos en möbelbutik i Krylbo. När butiksinnehavaren Jonas Emanuelsson anlände till platsen upptäckte han att någon kastat in ett cykelställ genom ett av butikens skyltfönster.

– När vi kom hit märkte vi att någon hade stulit ett cykelställ från grannbutiken och kastat in det genom fönstret. Det landade på våra möbler och det blev jack i bord och repor i stolar, så det är bara att kassera nu, säger Jonas Emanuelsson till SVT Dalarna.

”Måste betala stora belopp, helt i onödan”

Polisen bekräftar att de fick ett larm om skarpt inbrott i butiken vid 00.15-tiden och att man var på plats strax därefter.

– När man kom dit var väktare också på plats och man såg att en stor ruta krossats. Sen tog man sig in för att se så att ingen var kvar, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Enligt Jonas Emanuelsson verkar dock ingen ha tagit sig in i butiken och ingenting ska heller ha stulits.

– Men det här kostar ju oss stora belopp ändå, det blir totalt några tiotusentals kronor som vi måste betala helt i onödan, säger Jonas Emanuelsson om skadorna.

”Det har blivit väldigt stökigt i Krylbo”

Det är inte första gången som butiken får någon av sina rutor krossade. Och Jonas Emanuelsson menar att stökigheterna i området blivit allt värre på senare tid och att det försvårar den ekonomiska situationen för honom och andra butiksägare.

– Det har blivit väldigt stökigt i Krylbo, det märker man ju. Det är mycket skit som händer och man är orolig för att det ska fortsätta. Det försvårar ju också för oss när det är såhär, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.