Team Ormsalvas Frida Knutsson fick nästan sin cykel stulen. Foto: Gunilla Wikström

Cyklister stoppade tjuvar på SM

Uppdaterad
Publicerad

Cykelklubben Team Ormsalva Elit är nere i Burseryd på cykel-SM. I går höll det på att gå illa när klubben hade besök av tjuvar.

Cyklisterna hade mekat med sina cyklar och sedan lämnat dem för att gå tillbaka in till sin stuga.

– Vi bor på en gård ute i skogen, det är väldigt lugnt och väldigt långt ifrån centrum. Så det första man tänker på är inte att det skulle vara någon stöldrisk direkt, säger Team Ormsalvas Frida Knutsson.

Reagerade direkt

Av en slump upptäckte en i laget att det plötsligt lät från buskarna. De kunde då se ett gäng personer springa iväg med fyra cyklar.

–Två av oss reagerade direkt och sprang ikapp dem, annars hade vi blivit av med våra cyklar.

”Hade varit katastrof”

Tjuvarna släppte cyklarna och sprang iväg så fort de blev påkomna – vilket var tur för herrarna i Team Ormsalva som skulle tävla under söndagen.

– Det hade varit katastrof annars. Speciellt för Jonas Ahlstrand som har chans på guldet idag, säger Frida Knutsson.

De ringde sedan Svenska cykelförbundet för att varna alla andra SM-cyklister om tjuvarna.

– Vi ville se till att alla visste om det. Man vet ju inte om de kanske hade som plan att åka runt och ta cyklar just här, om de visste att det var SM på gång och många cyklar här, säger Frida Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.