Foto: Arkiv

Då kommer domen i Långshyttemordet

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen så avslutades hovrättsförhandlingen rörandet mordet i Långshyttan som inträffade i somras, där en 61-årig kvinna bragdes om livet och vars kropp senare dumpades i ett gruvhål. Även om nya förhör har hållits nu i hovrätten, så menar åklagaren att bevisläget inte har ändrats.

– Vi har avslutat Långshytteärendet i dag. Förhandlingen har varit densamma som i tingrätten men ett vittnesförhör har tillkommit och försvararen har ställt en kompletterande fråga, men enligt min bedömning så har bevisläget inte förändrats enligt mitt sätt att se på det, säger åklagaren Johan Knies.

Vill skärpa straffet

Hovrättsförhandlingen påbörjades i början av april och har pågått i sammanlagt 14 dagar. Åklagaren Johan Knies har i sin överklagan av tingsrättens dom velat skärpa straffet för den 26-åring som är huvudmisstänkt för mordet. I tingsrätten dömdes 26-åringen till 17 års fängelse, men åklagaren vill se livstids fängelse.

Kvinna mördad i Långshyttan

– Jag hoppas hovrätten bifaller de två punkter som jag har överklagat, berättar Johan Knies.

LÄS MER: Så lyder överklagan

Dels handlar det om som sagt om en straffskärpning, men också att en av de som dömdes till medhjälp för mord också döms som gärningsman.

Nu har hovrättsförhandlingen avslutats och rätten ska nu ha sammanträde om fallet senare i veckan. Domen väntas komma den 24 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet