Foto: Niko Ago/SVT

Dagarna efter olyckan: Räddningstjänsten sammanfattar sitt arbete

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter broolyckan i Ludvika sammanfattar tillförordnade räddningschefen Peter Levin räddningsinsatsen. ”Det har fungerat bra, och vi var både säkra och effektiva”, säger han.

– Vår insats på plats med det akuta omhändertagandet tillsammans med ambulanspersonal var effektiv och säker, säger Peter Levin. Han fortsätter:

– Vi har bara beröm att ge till alla blåljusgrupper. Mitt i bedrövelsen över det som har hänt, med tanke på alla skadade, så är det roligt att konstatera att vi har fått många positiva signaler från olika håll och enormt mycket beröm över den insats vi gjorde, säger han via Ludvika kommun.

Broraset i Ludvika

Extra besvärligt läge

Med Kajbron över järnvägen var det en extra besvärlig situation som räddningstjänsten hade framför sig och så många som behövde hjälp menar han.

LÄS MER: Vittnet: ”Får ont i magen när jag tänker på det”

– Vi måste i ett sådant läge få klart från driftledningen i Hallsberg att strömmen är bruten och att inga tåg kommer in i området. Det finns ju även diesellok, säger Peter Levin.

”Vi fungerar bra tillsammans”

Han berättar att klartecken för att gå in på olycksplatsen kom ganska fort.

– Sedan gick arbetet väldigt bra. Tillsammans med ambulanspersonalen har vi efteråt pratat igenom insatsen och kommit fram till att vi fungerar bra tillsammans i vardagen, alltså vid mindre händelser än den här – en trafikolycka till exempel. Det gör att vi hittar rätt även i sådana här svåra lägen, berättar Levin via Ludvika kommuns sajt.

LÄS MER: Efter broraset: Nu ska arbetsmiljöbrott utredas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet