Dags för modern femkamp i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Utöver fäktning ingår också frisim, hästhoppning och en kombination av löpning och pistolskytte. Det är ganska få som tävlar i Modern Femkamp, men även blad de yngre verkar det ändå finnas ett visst intresse för sporten.

Modern femkamp är en klassisk os-gren för sveriges del. Endast Ungern har fler medaljer än oss, men ändå är det en sport få personer känner till, och ännu färre som utövar. Men Jan Åslund, som är fäkttränade på Dalregementets IF, ser ändå att intresset har ökat den senaste tiden.     

Tävlingen går till på så vis att de tävlande får poäng i fäktningen, simningen och hästhoppningen. Den med högst poäng får starta först i kombinationsmomentet med löpningen och pistolskyttet. Därefter är det fört i mål som segrar.

25 personer är hittills anmälda till tävlingen till helgen, som på grund av sportens natur, kommer hållas på lite olika platser i Falun.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.