Liam Persson, Nellie Sterner och Julia Olsson var tre av de tävlande i Kockduellen i Falun. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Stadsfinal i matlagningstävlingen Kockduellen i Falun

Uppdaterad
Publicerad

I syfte att väcka intresse för matlagning hålls varje år en matlagningstävling för elever på högstadiet kallad Kockduellen. Under stadsfinalen i Falun bestod huvudråvaran av vegetarisk färs, som skulle presenteras för en jury av restauranglärare och professionella kockar.

Under torsdagen hölls stadsfinalen i evenemanget Kockduellen i Falun. En matlagningstävling för högstadieelever från hela Sverige och riksfinalen kommer att hållas i Stockholm i mars.

Fler än 6 000 elever från runtom i Sverige har tävlat under hösten och målet är att väcka högstadieelevers intresse för matlagning.

– Det har varit jättekul och man lär sig mycket av att laga mat, tyckte Nellie Sterner som var en av de tävlande i Falun.

Bedömdes av professionella kockar

I stadsfinalen skulle eleverna skapa en varmrätt utifrån en bestämd varukorg. Denna gång innehöll den vegetarisk färs.

Juryn bestod bland annat av professionella kockar och restauranglärare.

Vinnare blev Isac Eriksson och Hanna Holst från Västra skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.