Foto: Arkiv/TT

Dalaläkare misstänks för sexköp av barn

Uppdaterad
Publicerad

En läkare som de senaste fem åren varit verksam i Dalarna har gripits för sexköp av barn i Kambodja.

Mannen som är i 70-årsåldern står åtalad för sexköp av fyra flickor mellan 12 och 15 år gamla. Mannen misstänks även för övergrepp på ett barn som var under åtta år gammal, skriver Dala-demokraten.

Flickvän åtalas för koppleri

Mannen greps i Kambodjas huvudstad Phnom Penh efter att de utsatta barnen ska ha berättat om övergreppen. Även mannens flickvän åtalas. Hon misstänks för koppleri genom att ha försett mannen med de fyra äldre flickorna.

I mannens resväska har polisen hittat barnleksaker och i bostaden har man funnit sexleksaker, kameror och datorer, som man kopplar till brotten.

Stafettläkare

Domstolen i Phnom Penh uppger för Dala-demokraten att rättegången kommer att hållas senare i år och att paret tills dess placerats på Prey Sar-fängelset.

Enligt tidningen har mannen varit anställd som stafettläkare i Dalarna och haft uppdrag här under de senaste fem åren. Han var verksam här så sent som för en månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.