Dalamaten lyftes vid branschträff

Uppdaterad
Publicerad

Kaninkött, strutsprodukter, marmelad och potatis är bara några exempel på vad som produceras i Dalarna. Vid en matmässa i Säter träffade branschfolk varandra med målet att lyfta den regionala maten.

– Förhoppningsvis träffa lite nya intressanta producenter och även de vi använder oss av och säga hej och se om de har något nytt i sortimentet, säger Jonathan Bjurestedt, krögare från Nittsjö om vad han ville ha ut av dagen.

Syftet med matmässan Matmötet är att lyfta den regionala maten i Dalarna. Intresset var rekordstort för mässan. 130 personer dök upp på Matmötet.

– Syftet är att skapa en arena där råvaruförädlare och producenter träffar inköpare för handel och restaurang och lyfta den regionala maten helt enkelt, säger Stina Ernstsson, projektledare för Lantbrukarnas riksförbund, LRF.

– Hela menyn bygger på vad vi får tag på för lokala råvaror, säger Jonathan Bjurestedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.