Foto: Riksdagen, SVT/SkärmdumpVisa alla (3)
Visa alla (3)

Dalapolitikern om Ohlys utspel efter Castro: ”Ovärdigt”

Uppdaterad
Publicerad

När Kubas tidigare ledare Fidel Castro avlidit, berättade Lars Ohly att Castro varit en ”inspirationskälla” för honom. Men det är ovärdigt, tycker Carl-Oskar Bohlin (M) från Borlänge.

Det blev känt innan 06:30-tiden på lördagsmorgonen att Kubas förre ledare Fidel Castro avlidit, 90 år gammal. Många har uttryckt sina tankar efter dennes bortgång, vars ledarskap lämnat sitt avtryck i världshistorien.

En av de som reagerar är den tidigare partiledaren för Vänsterpartiet, Lars Ohly. I en intervju med Aftonbladet menar han att Castro varit en ”inspirationskälla”, men det motsätter sig Carl-Oskar Bohlin (M) starkt.

”Ovärdigt”

”En diktator har gått ur tiden. En rimlig reaktion denna dag är att hedra alla dem som fick sätta livet till under hans fasansfulla livsgärning. Lars Ohly har dock en helt annan ingång. Ovärdigt”, skriver Bohlin på sociala medier.

Lokal vänsterpartist hittar gråzon

Leif Lindström, som är vänsterpartist i Borlänge, har också uttryck sig i sociala medier efter Castros bortgång. Men han försöker istället att visa på gråzoner i Castros ledarskap genom att dela ett inlägg som musikern Mikael Wiehe skrivit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fidel Castro död

Mer i ämnet