Hon blir den nya hälso- och sjukvårdsdirektören i Region Dalarna. Foto: SVT

Klart med ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

I augusti förra året stod det klart att Lotta Olmarken Ingler skulle lämna sin position som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna. I eftermiddags kom beskedet att Åsa Dedering som för nuvarande arbetar på Karolinska universitetssjukhuset tar över positionen.

– Jag ser framemot att lära känna hela Region Dalarna, både alla nya medarbetare och länet i stort. Jag har bred erfarenhet av hälso- och sjukvård, av att integrera forskning och utbildning. Jag vet att det inom Region Dalarna redan bedrivs fint arbete inom hälso- och sjukvård, forskning och utbildning som vi tillsammans kan bygga vidare på, säger Åsa Dedering i ett pressmeddelande.

Tidigare spenderat tid i Dalarna

Den nya hälso- och sjukvårdsdirektören har tillbringat mestadels av sitt yrkesverksamma liv vid universitetssjukhuset och Karolinska institutet där hon både haft chefspositioner och forskningsprojekt.

- Mormor och morfar hade sommarhus i Myckelby utanför Hedemora när jag var barn. Jag tycker det är vackert i Dalarna, uppskattar möjligheterna till friluftsliv, sport och skidåkning, säger hon.

Åsa Dedering kommer att tillträda sin nya tjänst som direktör i slutet av augusti 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer