Dalkurdsupportrar Foto: Arkiv

Inre strid om flytten – Dalkurd kallar till extra årsmöte

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att flytta Dalkurd strider mot föreningens stadgar. Nu kallar klubben till ett extra årsmöte för att ändra dessa – men samtidigt pågår en maktkamp om flytten.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Dalkurd bestämt sig för att flytta klubben till Uppsala. Ett beslut som senare visade sig strida mot föreningens egna stadgar. Under fredagen gick därför klubben ut och bjöd in till ett extra årsmöte för att få till en ändring av dessa.

Supportrar vill ha kvar klubben

Men källor säger till SVT Nyheter Dalarna att det nu pågår en inre maktstrid i klubben. Det finns nämligen en stor falang som inte vill att klubben ska flytta. Dessa försöker nu mobilisera medlemmar att gå och rösta på det extra årsmötet. Skulle dessa få sin vilja igenom är det oklart vad som händer. Enligt föreningens stadgar kan klubben då inte flyttas.

SVT Nyheter Dalarna söker Dalkurd för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.