Nu står det klart att Mora IK kommer att ha ett seriespelande damlag den kommande säsongen. Foto: SVT/Arkiv

Damlag i seriespel – för första gången någonsin

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterades ett historiskt beslut för Mora IK. Nu står det klart att klubben för första gången någonsin kommer att ha ett damlag i seriespel den kommande säsongen.

Mora IK har haft ett damlag tidigare, men aldrig ett damlag i seriespel. Nu satsar klubben på damverksamheten och startar upp ett damlag redo för seriespel.

– Först och främst är vi jätteglada att det blir ett damlag, det är något vi har strävat efter under hela säsongen, säger Andreas Hägglund, ungdomsansvarig Mora IK, till klubbens hemsida.

”Fantastiskt kul”

Efter utredning, en analys av antal spelare och vilka möjligheter klubben har för att kunna ställa upp i ett seriespel togs beslutet.

– Vi kom fram till ganska snabbt att vi har ett bra underlag, vilket gjorde att beslutet blev mycket enklare. Fantastiskt kul, säger Andreas Hägglund.

Mora IK:s damer kommer att spela i damtvåan västra. De kommer att möta lag som BIK Karlskoga, Filipstad och Örebro och spela totalt 12 matcher under säsongen. Truppen består av 20 tjejer och fler, utanför kommunen, väntas tillkomma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.