När Dansbandsveckan nu kommer att sändas på webben kommer Mats Ingels (till vänster) bli programledare. Foto: Charlotte Pettersson, SVT

Dansbandsveckan digitaliseras – satsar på webben

Uppdaterad
Publicerad

Många arrangörer i underhållningsbranschen tvingas ställa in eller coronaanpassa sina event. Dansbandsveckan kommer därför att sändas på webben i år.

– Jag tror det betyder mycket för hela branschen att vi gör det här, säger Lars Bälter, pressansvarig på Dansbandsveckan.

Sändningen kommer löpa från måndag till lördag vecka 29 där programledare för livestream:en blir Mats Ingels.​

Deras webbsändning tar vid efter SVT programmet Dansa hemma och kommer ha intervjuer med banden som varit med i de programmen. Ibland annat kommer de visa blir filmklipp från tittare som dansat hemma.​

Dansbandsveckan

– Vi vill göra något för vår danspublik och vi har också många gäster från hela Norden som saknar den här veckan och då kom vi på det här med digital Dansbandsvecka, säger Lars Bälter.

Nostalgikväll

Den digitala Dansbandsveckan avslutas med en nostalgisändning på lördagen med klipp från veckans historia.

– Under nostalgikvällen ska vi frossa i 34 års dansbandsminnen, både från dansen, allt som hänt i Grönlandsparken och vi ska också grotta ner oss i Guldklavengalan, säger Lars Bälter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet