Hör när vår reporter Anders Hansson söker ägarna till fastigheterna i Blötberget. Foto: SVT

Utdömda husen i Blötberget bytte plötsligt ägare – här söker SVT ägarna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker ägaren till hyreshusen i Blötberget för att kunna delge räddningstjänstens beslut om nyttjandeförbud – men arbetet kantas av problem.

När ägaren till de utdömda husen i Blötberget skulle delges så visade det sig att han formellt var den förre ägaren. Han hade sålt husen, sade han, och det blir nu de nya ägarna som ska få besked av polisens delgivningsman. Men det arbetet har varit trassligt för polisen, som hittills inte lyckats verkställa delgivningen.

Städbolag står som ägare

Enligt våra undersökningar står numera ett städbolag som formell ägare till de utdömda fastigheterna i Blötberget. Några detaljer är dock intressanta – städbolaget har samma adress som husens förre ägare, liksom även en kvinna som är en av två registrerade ägare till städbolaget.

Hyreshusen i Blötberget

Vi har sökt det nya ägarparet och även den tidigare ägaren. Hos honom har vi mötts av mobilsvar, men hos det nya ägarparet har det blivit svar.

Hör hur det gick i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet