Debatt om vildkött i skolor och inom äldreomsorgen avslutad: ”Det låter alldeles utmärkt”

Publicerad

I dag har vi debatterat motionen från Socialdemokraterna i Orsa som handlar om att servera viltkött på skolor och äldreboenden i kommunen. Motionen har väckt uppmärksamhet bland er tittare och läsare.

De allra flesta kommentarer om motionen är positiva. Såhär har Lars Ström skrivit: ”Det är perfekt. Gott, nyttigt, ekologiskt. Monica skriver så här ”Bara att hoppas på att fler kommuner kommer med förslaget. OCH genomför det. Ekologiskt, korta transportvägar, bra sätt att hålla exempelvis vildsvinsstammen nere.”

Men det finns några frågetecken som kvarstår. Så här skriver Marie: ”Ett utmärkt förslag som jag hoppas kommer att genomföras. Självklart ska alla äldre som levt med viltkött i hela sitt liv serveras detta inom våra äldreboenden. När det gäller blyrester eller radioaktivitet med mera så ska det väl även viltkött vara besiktigat och godkänt som allt annat kött som säljs eller???”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.