Polisen i Dalarna planerar för en eventuell coronademonstration i Falun: ”Vi kommer självklart att agera”. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Demonstration mot coronarestriktioner planeras i Falun

Publicerad

I Falun planeras en demonstration mot restriktionerna som införts för att begränsa coronaviruset.

– Vi tar höjd för en eventuell demonstration, säger Mats Lagerblad, kanslichef Falun vid polisområde Dalarna.

På sociala medier uppmanas falubor att delta i en kommande coronademonstration. Demonstranterna är emot pandemirestriktioner och nedstängningarna i samhället.

För en vecka sedan samlade hundratals personer i centrala Stockholm för en liknande demonstration mot svenska coronarestriktioner. Sex poliser skadades i samband med manifestationen i Stockholm. 50 personer fick avlägsnas med stöd av covid-19-lagen.

Coronaviruset i Dalarna

Restriktioner av en anledning

Sofia Rydgren Stale är ordförande i Läkarförbundet och manar till fortsatt efterföljsamhet av de regler som finns:

– Vi alla måste påminna oss om att vi har rekommendationer och restriktioner av en anledning. Och anledningen är att så få som möjligt ska bli smittade, allvarligt sjuka och kanske till och med dö.

Ingen ansökan om tillstånd i Dalarna

Ännu har ingen tillståndsansökan kommit in för någon demonstration i Falun eller på någon annan plats i Dalarna, trots det följer polisen utvecklingen:

– Vi söker information på olika sätt genom vår underrättelsetjänst för att se om vi hittar någonting, säger Mats Lagerblad, kanslichef Falun vid polisområde Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet