• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tina Eriksson har ordnat ett litet kontor hemma under coronapandemin och tycker det fungerar utmärkt. Foto: Tina Eriksson

“Det här passar mig utmärkt” – Tina Eriksson i Falun om att arbeta på distans

Uppdaterad
Publicerad

Tina Eriksson i Falun är en av alla som nu jobbar på distans. Hon saknar inte att vara på arbetsplatsen utan ser bara fördelar med att jobba hemifrån.

Innan coronapandemin pendlade Tina Eriksson från Falun till jobbet på Trafikverket i Borlänge.

Men sedan pandemins utbrott sitter hon nu istället på sitt lilla kontor i hemmet – och tycker det funkar utmärkt.

Vilka fördelar ser Tina med att jobba hemma? – Kolla klippet!

– Det enda negativa är att jag nu måste fixa min egen lunch. Annars går jag till lunchrestaurangen men nu ska jag hinna laga något på lunchen.

I klippet berättar Tina Eriksson varför hon trivs med att jobba på distans.

SVT rapporterade · Hur gör ni på din arbetsplats under hösten?

Vi jobbar på distans, men redan innan jobbade jag relativt mycket hemifrån. Jag skulle inte vilja byta bort det mot något annat. Skulle min arbetsgivare börja kräva inställelse flera dagar i veckan byter jag till en modern arbetsgivare, utan att tveka. Visst kan den sociala biten att inte träffa kollegor kan ju å ena sidan vara lite tråkig, men å andra sidan så räcker det väl någon gång per månad att lägga extra fokus på att träffa dem under roligare omständigheter. Dessutom kan man kommunicera med dem digitalt, mycket effektivare. All värdefull vardagstid värderar jag trots allt högre än kollegorna.

Nils

Jag är korttidspermitterad och jobbar både hemifrån och på kontoret. Är enda anställd så spelar inte så stor roll var jag är. Mina kontorsgrannar är här ungefär som vanligt, medan de större organisationerna varvar vilken dag som personalen kommer in. Det är stor skillnad från innan covid-19. Får besked snart av min arbetsgivare om jag ska fortsätta att vara permitterad etc. Det hade känts mer stimulerande om en kunde få kompetensutveckling under permitteringen eftersom en inte ska jobba med annat samma tid.

John

Efter att i Gysam beslutats att lärare inte får arbeta hemifrån med mildare symptom måste alla låtsas vara friska för att inte hamna efter. Chefen sjukskriven med förkylning och tillbaka dagen efter. Några avstånd hålls inte på den gymnasieskola där jag är anställd. Större elevgrupper än vanligt dessutom. Ingen extra städning och alla elever börjar skoldagen samtidigt.

Vill vara anonym

Vi är en ganska liten arbetsplats å jobbar på plats som vanligt, men har handsprit och påminnelser om avstånd och handtvätt samt extra rengöring och har flyttat isär borden i fikarummet samt försöker hålla ner antalet besökare och om nån har minsta känning eller nån sjuk i familjen måste man stanna hemma å kan då jobba hemifrån.

Hanna

Jag jobbar på som vanligt. Ingenting annorlunda än vanligt.

Murarn

Vi jobbar på ungefär som vanligt. Den som kan jobba hemma uppmanas att göra det men de flesta är ändå på plats. Vi försöker hålla avstånd, lokalerna städas extra noga nu och vi handspritar oss ofta.

Sandra

• Sitt inte vid skrivbordet med en laptop – se till att ha ordentlig utrustning

• Sitt rätt – ställ in skrivbord och stol

• Rör på dig – det är lätt att bli stillasittande hemma. På jobbet rör man sig på ett annat sätt, hämtar papper i skrivaren, går till fikarummet och så vidare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet