Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Efter årsskiftet är vi nog på plats” – Postnord om kritiken efter omorganisationen Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Postnordchefen i Dalarna om hög arbetsbelastning: ”Vi håller på med finjusteringar”

Publicerad

Facket och brevbärare säger att den nya organisationen inom Postnord skapat en tyngre och stressigare arbetssituation i Dalarna. Katarina Sörman på Postnord säger att hon förstår kritiken och att de nu arbetar med att göra om vissa slingor för brevbärarna.

– Vi har förberett varannandagsutdelningen i 1,5 år innan vi genomförde den. Men det är först när man är igång på riktigt som man kan se hur det fungerar och kan börja göra finjusteringar, säger Katarina Sörman, som är distributionsområdeschef för Dalarna och Gästrikland.

I Dalarna finns ungefär 300 brevbärare. Det nya systemet med utdelning varannan dag infördes i maj i Dalarna och sedan dess har facket märkt en ökning av samtal från anställda som arbetar mycket övertid.

Olika varje dag

– Det är olika varje dag hur mycket post och oadresserad reklam vi har med oss ut och det skiljer sig också mellan bostadsområden. Vissa dagar har vi mer, andra inte, säger Katarina Sörman och fortsätter:

– Det är något helt nytt vi har infört med den här utdelningen och det tar ett tag innan vi kommer rätt i organisationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.