Dödshotade Daniel Riazat (V) – nu döms man i 65-årsåldern för olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 65-årsåldern som dödshotade politikern Daniel Riazat (V) i sociala medier döms nu för olaga hot till dagsböter av Södertörns tingsrätt.

Det var i december förra året som mannen, som är i 65-årsåldern, hotade den vänsterpartistiske riksdagsledamoten Daniel Riazat från Falun via sociala medier.

Nu döms mannen av Södertörns tingsrätt till dagsböter för olaga hot.

Mannen ska, enligt domen, vid flera tillfällen under 2018 ha skrivit kränkande meddelanden till Riazat. I det sista meddelandet i december 2018 skrev han ”Nackskott direkt på sådana parasiter som dig”.

Har hotat flera politiker

Mannen har erkänt att han tidigare skickat meddelanden till Daniel Riazat, men har förnekat att han skickat det sista, men tingsrätten finner det osannolikt att det sista meddelandet skulle ha skickats av någon annan.

Mannen har också, enligt domen, tidigare dömts för att ha skickat meddelande med liknande formuleringar till en annan politiker.

I klippet berättar Daniel Riazat (V) om tankarna kring hat och hot i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.