Svea hovrätt i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Domen för mordförsöket på Tjärna Ängar överklagas

Uppdaterad
Publicerad

De två bröder som knivskar två andra personer på Tjärna Ängar i september förra året dömdes till 12 års fängelse av Falu tingsrätt. Under måndagen skickades en överklagan in till hovrätten.

– Vi fick inte svar på de frågor vi hade på åklagarens bild av händelsen. Det vill vi få av hovrätten, säger en av de dömda männens advokat, Hans Östberg.

Den 9 april föll domen och de två bröderna dömdes till 12 år och 3 månader respektive 12 år för mordförsök. En av männens advokater menar att tingsrätten inte prövat delar av åklagarens bild.

– Miljön på Tjärna Ängar med gängbildningar och konflikter hade ingen betydelse för åklagaren. Det är uppenbart att vittnen ingår i samma gäng som de målsägande och har anpassat sin berättelse efter dem, säger Östberg och fortsätter:

– Han har inte försökt döda någon. Min klient menar att han varit trängd och agerat i självförsvar och ska därför inte dömas för försök till mord, övervåld i så fall, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.