Polisjakten pågick i mycket högfart och slutade i dikeskörning och stopp i skogen intill. Foto: Niklas Hagman

Drograttfull krockade med epa-traktor under polisjakt i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

När polisen försökte stoppa en bil som var belagd med körförbud trampade föraren istället på gasen. Under jakten krockade han med en epatraktor och smet från olycksplatsen.

Det var strax norr om Jularbo som polisen upptäckte bilen med körförbud och försökte stoppa den. Föraren vägrade och ökade istället farten och körde rakt in i en epatraktor med två personer.

Smet från olycksplatsen

Inte heller det hejdade föraren som smet från olycksplatsen i riktning in mot Avesta och med polisen efter sig. Jakten uppges ha pågått i hög fart mot Skogsbo och avslutades i diket norr om området Rutbo.

Drogratfylleri

Polisen grep föraren, en man i 50-årsåldern, som nu misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylla, ringa narkotikabrott, smitning från olycksplats, vållande till kroppsskada, framfört avställt och körförbudsbelagt fordon och för att inte ha stannat på polismans tecken.

– Men han har släppts, det ansågs inte finnas häktningsskäl och utredningen kommer inte att skadas av att han är på fri fot, säger Mats Öhman, presstalesman, polisen.

De två personerna som färdades i epatraktorn klarade sig med lindriga skador.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.