Adam och Marica Renheim med guldmedaljerna Foto: Privat

Dubbelt VM-guld till syskonen Renheim

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avgjordes VM i snöskotercross i finska Levi. Och Limasyskonen dominerade. Både Adam och Marica Renheim vann guld.

VM i snöskotercross avgjordes ovanligt sent i år. Säsongen har egentligen varit slut i över en månad och motivationen började tryta.

– Ja det var väldigt sent i år, det ska bli skönt att ställa undan grejerna nu, säger Adam Renheim.

Han sitter på en buss på väg hem från Levi tillsammans med systern Marica. Adam tog sitt femte VM-guld och Marica sitt andra.

– Det känns ju såklart jättebra, jag körde säkert, säger han.

Vann stort

Som mest ledde han det första finalheatet med runt 15 sekunder men slog av på takten mot slutet och vann med 12 sekunder.

I det andra heatet var det tajtare och för att inte riskera segern lät han en finländare passera, slutade tvåa och säkrade därmed guldet.

Skön seger

För Marica kom segern som en överraskning.

– Jag siktade på topp tre men det är klart man vill vinna. Men det var så sent på säsongen så jag var ganska omotiverad säger hon.

Och för en åkare som inte ens tänkt köra den här säsongen sitter ett VM-guld extra bra.

Vad har du för mål inför nästa säsong då?

– Ja det får vi se, jag hade ju inte ens tänkt köra denna säsong så vi får väl se hur det blir, säger hon och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.