Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Får man gena över närmare vägar än Hedemora? Hör Marcus Danielssons svar i videoklippet. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Förlängd avstängning av E16 mellan Hofors och Falun

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket meddelar att avstängningen av E16 i höjd med sjön Ålängen förlängs, vilket innebär att sträckan mellan Hofors och Falun stängs av fram till midnatt på fredag.

Bytet av vägtrumman vid Ålängen skulle i normala fall kräva att ett körfält stängs av, men i och med stora mängder vatten i markområdena har Trafikverket beslutat att stänga av hela vägen under tiden då bytet äger rum.

”Vi placerar i stället vägtrumman i ett stycke som täcker hela vägbredden på en och samma gång, vilket leder till att vi måste stänga av vägen”, förklarar Marcus Danielsson, underhållschef på Trafikverket i ett pressmeddelande.

09.00 till 24 på fredag

Planen var att E16 mellan Hofors och Falun, en sträcka på nästan fyra mil, skulle hållas stängd mellan klockan nio torsdag morgon till och med 09.00 fredag morgon. Men eftersom vattenmängderna i markområdena runt vägtrumman var större än beräknat förlängs arbetet fram till kl 24 på fredag.

Trafiken leds under tiden om via Hedemora på väg 270, 70 och 69, och skyltar ska finnas längs med hela sträckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer