• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Stefan Dangardt, Dalapolisens ansikte utåt, tackar för sig och går i pension. Starta klippet för att se bilder ur en 40 år lång poliskarriär. Foto: SVT

Efter 40 år som polis – nu tackar Stefan Dangardt för sig

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag är det 40 år sedan Stefan Dangardt gjorde sin första dag som aspirant på krim i Ludvika. 66 år gammal går nu polisens presstalesperson i pension.

Han är känd som polisens ansikte utåt i Dalarna och region Bergslagen, Stockholmaren som blev Hoforsbo, Borlängebo, och numera Gustafsbo. Stefan Dangardt kan se tillbaka på en lång karriär i uniform.

– Det har varit en hel del dramatik och ond bråd död men mycket av det där har man förträngt. Men det finns några enskilda ärenden som etsat sig fast, säger den nyblivne pensionären.

Som presstalesperson har han varit den som oftast uttalat sig om polisens arbete i Dalarna sedan flera år tillbaka.

– Det upptäckte jag tidigt i min karriär, att folk vet väldigt lite om vad polisen gör och vad vi inte gör och varför vi inte gör det. Därför har jag tyckt att det har varit viktigt att berätta så mycket som möjligt.

Starta klippet ovan för att se bilder ur en lång poliskarriär som nu är över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.