Efter beslut om omval – kommunen kan kräva ersättning av Postnord

Uppdaterad
Publicerad

Falu kommun kommer att utreda möjligheterna att kräva ersättning av Postnord, för de kostnader på två miljoner kronor som uppkommer i samband med omvalet till kommunfullmäktige.

I förra veckan kom beskedet att det blir omval till kommunfullmäktige i Falu kommun efter att en postsäck med 145 förtidsröster inte hann fram i tid vid rösträkningen i höstas.

”Vi vill veta om det är möjligt”

Under måndagen höll valnämnden ett sammanträde där omvalet stod i fokus och där beslutade man bland annat att kommunen ska se över möjligheterna att utkräva ansvar av PostNord för de extrakostnader som uppkommer i samband med omvalet som ska hållas den 7 april.

Omvalet i Falu kommun

– Vi vill veta om det är över huvud taget är möjligt att kunna kräva ersättning, säger Håkan Hammar (M), valnämndens ordförande.

Ord stod mot ord

När missen med de 145 falubornas oräknade röster upptäcktes stod ord mot ord mellan kommunen och Postnord, då kommunen menade att det var Postnords uppgift att leverera rösterna, medan Postnord menade att Falu kommun skulle ha hämtat ut en säck med rösterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omvalet i Falu kommun

Mer i ämnet