Foto: TT/SVT

Efter broraset – bygget skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 13 juli som brobygget vid kajbron i Ludvika rasade samman när en platta skulle gjutas och ett fundamentrör vek sig. 12 personer skadades i samband med olyckan, varav sex skadades allvarligt.

LÄS ÄVEN: Brobygge i centrala Ludvika har rasat – 12 skadade

Nu meddelar Trafikverket att bron väntas öppna igen för gång-, cykel- och biltrafik om ett år, hösten 2018. Enligt ett pressmeddelande från myndigheten så ska bron skapa en säkrare miljö för alla trafikanter.

Broraset i Ludvika

Får invänta utredning

På grund av olyckan och i väntan på utredning så har byggarbetet avstannat helt och man har inte kunnat följa den ursprungliga byggplanen. Dessutom kommer inte byggarbetet kunna pågå under vinterhalvåret. Därför planeras det nu att återuppta arbetet våren 2018 när tjälen gått ur marken. Trafikverket beräknar att Kajvägsbron ska kunna öppnas för trafik hösten 2018.

LÄS ÄVEN: Det här är projektet ”Kajbron”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet