Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Marinas nya arbetsplats och hör om om skillnaderna mellan jobbet i Ukraina och i Sverige. Foto: Anders Hansson/SVT

Efter knappt tre månader i Sverige – nu har Marina från Ukraina fått jobb som elingenjör

Uppdaterad
Publicerad

Hon flydde kriget i Ukraina med sina två barn och kom till Sverige i början av mars. Nu, efter knappt tre månader i det nya landet, har Marina Verovchuk börjat jobba på Sweco i Borlänge.

– Jag är glad och lycklig och hade inte förväntat mig att få ett jobb så snabbt, säger hon.

Tillsammans med sina två barn och två andra kvinnor med barn steg Marina Verovchuk iland i Nynärshamn i början av mars – trött och sliten. De kom via Polen och hade lämnat det krigsdrabbade landet. Marinas man, som är arméläkare, var tvungen att stanna – som alla andra män över 19 år.

Marinas liv förändrades bokstavligen över en natt. Från ett liv där hon arbetade som elingenjör blev hon flykting. Men efter knappt tre månader i Sverige har hon startat ett nytt liv. I juni anställdes hon av koncernen Sweco på kontoret i Borlänge.

I videon ovan: Följ med till Marinas nya arbetsplats och hör om om skillnaderna mellan jobbet i Ukraina och i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna och kriget i Ukraina

Mer i ämnet