Foto: SVT

Utredningen om misstänkta mordet på Casper kan läggas ned: ”Kan finnas en annan förklaring”

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av det misstänkta mordet på Casper i Borlänge har låst sig och trots de sista svaren från Nationellt forensiskt centrum så riskerar förundersökningen att läggas ned.

– Många vill att vi ska lösa fallet och kanske fånga en mördare, men det kanske vi inte gör, säger förundersökningsledare Ola Pettersson.

Casper hittades svårt skadad i Borlänge centrum i slutet av november 2020 och skulle senare avlida av sina skador. Polisen startade därefter en förundersökning gällande mord.

Trots att polisen idag vet dödsorsaken och skapat sig en bild över natten, så riskerar nu utredningen att läggas ned.

– Sista svaren från NFC har kommit in, men det är inget som sticker ut. Så det står stilla, berättar han.

Men förundersökningsledare Ola Pettersson understryker att utredningen fortsatt är öppen.

– Den är inte nedlagd, men vi jobbar nu vidare i en okänd tid framöver.

Hur kan det komma sig att utredningen inte kommer längre?

– Det vi kan konstatera är att det blev mycket fel från början. Från dag ett kom det ut att han blev ihjälslagen och mördats och det har spökat i hela utredningen. Många fick förutfattade meningar över vad som har hänt, men det är inte riktigt på det sättet fullt ut. Kanske kan det finnas en annan förklaring.

Har er bild över vad som hände den här natten ändrats?

– Den bilden vi haft den senaste tiden har inte förändrats. Och nu har dessvärre inflödet av tips stått stilla sedan ett par månader tillbaka.

Vad är den största utmaningen?

– Ryktesspridningen, att det varit så mycket spekulationer om vad som hänt den här natten. Det har påverkat tipsen vi fått. Det här är ett mycket komplicerat ärende och just nu kan vi bara göra insatser när det kommer in tips, avslutar Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.