Det var på Myntgatan i centrala Falun som mannen sköt mot en kvinna som han tidigare haft en relation med. Foto: Mattias Rapp /SVT

Efter skjutningen i centrala Falun: Nu åtalas 30-åringen för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som i början av november avlossade skott mot en kvinna i centrala Falun åtalas nu av Falu tingsrätt för försök till mord och framkallande av fara för annan.

Det var den 10 november som en kvinna skadades efter att en man skjutit mot henne med ett jaktvapen i centrala Falun. Kvinnan ska ha träffats av glas och metallsplitter, men hon skadades inte allvarligt. Mannen åtalas för försök till mord och även framkallande av fara för annan, då åklagaren menar att han utsatt även förbipasserande för fara genom att avlossa skotten.

Medger att han avlossat skott

Mannen nekade till brott inledningsvis, men ska mot slutet av utredningen ändrat sin inställning och medger numera att han avlossat ett skott mot kvinnan, som han tidigare haft en relation med. Han menar att han inte haft uppsåt att döda eller skada kvinnan, utan att han velat skrämma henne.

Det är fortfarande oklart när rättegången kommer att genomföras.

Se klippet från morgonen efter skjutningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.