Louise succéannons gav resultat: ”Väldig skillnad på de som söker”

Uppdaterad
Publicerad

Caféägaren Louise Åhlén, som i mars bestämde sig för att annonsera efter sommarpersonalen på ett lite annorlunda sätt, har fått mängder av bra kandidater och anställt ett tiotal. Men annonsen har även gett ringar på vattnet på andra sätt.

Det var i mars som Louise satte ut en annons där hon efterfrågade bland annat personal som kunde klockan, svara i en vanlig telefon och som inte behövde ta ledigt för ”att hitta sig själv”.

– Vi vill att folk ska tänka till lite, sade Louise då.

Och det verkar de som söker ha gjort.

– Det är väldig skillnad på de som söker, de är medvetna om vad vi är ute efter på ett annat sätt, säger Louise.

– Det är det bästa jag gjort helt klart, säger hon om annonseringen.

Skolor använder annonsen – ger råd till ungdomar

Hon behöver runt 15 säsongsarbetare för att klara sommaren och nästan alla platser är nu fyllda.

– Jag behöver anställa 3-4 till, säger Louise.

Förutom bra sökande så har annonsen även tagits upp av skolpersonal enligt Louise, som velat ge råd till ungdomar som ska söka sommarjobb om vad de bör tänka på.

Dessutom så har ett rekryteringsföretag i Stockholm som sett annonsen hört av sig om att eventuellt starta en filial i Siljansbygden som ska rikta in sig på att förmedla säsongsarbeten, något Louise gärna skulle se blev verklighet.

– När det trycker på här så behöver vi folk snabbt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.