Eftersökt man funnen – mår bra men är nedkyld

Publicerad

Den 31-årige man som anmäldes försvunnen efter att han inte kommit hem efter en skoterfärd har hittats. Han sågs senast i Solvarbo norr om Säter och hittades några kilometer därifrån – i Uggelbo.

Enligt polisen var mannen vid medvetande men nedkyld när han hittades av specialinkallade fjällräddare.

”Fjällräddningen har genomfört ett berömvärt arbete och har med stor ansträngning letat sig fram till mannen i djup snö”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen hittades 300 meter från den skoter han färdats på. Enligt Polisen hade han kört fast med skotern och lämnat den till fots.

Kom inte hem

Det var på söndagskvällen som mannen anmäldes försvunnen efter att han inte kommit hem efter en skoterfärd – endast iklädd täckjacka och fritidsbyxor. Under natten till måndagen sattes en stor sökinsats in.

Skotrar och bandvagnar

I sökandet har man använt polishundar, bandvagnar och skotrar för att kunna ta sig fram i djup snö. Fjällräddare från Sälen och Idre kallades ner för att hjälpa till – en insats som ledde till att mannen kunde hittas vid 12:30 på måndagen.

Lindrigt skadad

Landstinget meddelar på tisdagskvällen att mannen är kvar på sjukhuset men har lindriga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer