Elcentral i äldre hus i Ludvika började brinna – räddningstjänsten bryter upp vägg

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen började det brinna i ett äldre tvåvåningshus på Villaskogsvägen i centrala Ludvika. Enligt räddningstjänsten har branden startat i en elcentral och sedan spridit sig in i väggen.

– Vi var där ganska snabbt tror vi, det kunde har gått riktigt illa det här, säger Stefan Fröbom, inre befäl på räddningstjänsten Dala Mitt.

Larmet kom in till SOS Alarm vid klockan 08.25 på morgonen.

– Vi har en brand som har startat i ett elskåp, branden är släckt men det brinner sannolikt i väggen bakom elskåpet så vi håller på och försöker bekämpa den.

Huset är en äldre renoverad byggnad som enligt räddningstjänsten inhyser kontorslokaler och eventuellt också lägenheter.

– Det är timmerstomme i väggarna så det finns mycket brännbart. Vi jobbar med att försöka frilägga väggen som brinner för att se vilken omfattning branden har, sa Stefan Fröbom vid 09.15-tiden.

Elden ännu inte under kontroll vid 10.30

Vid 10.30 berättar Stefan Fröbom att tre enheter är kvar på platsen och bekämpar elden som ännu inte är under kontroll.

– Vi försöker komma åt branden genom att en grävmaskin nu river väggen. Det brinner ju i konstruktionen, säger Fröbom.

– Röken börjar bli ljusare så det är ju bra. Vi jobbar på, avslutar han.

Alla personer är ute ur byggnanden och ingen har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.