• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Terje Pedersen/ TT

Eldningsförbudet hävs i hela Dalarna – rikligt med nederbörd under söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu häver räddningstjänsterna i hela Dalarnas län eldningsförbudet som varat under en längre period. Det åskoväder som drog in under söndagen medförde nederbördsmängder på 30 mm samtidigt som kommande vecka ser ut att bli ostadigt väder och lägre temperaturer.

– Allmänheten har hanterat eldningsförbudet mycket bra, faktum är att vi haft betydligt färre skogsbränder än vad vi förväntade under de senaste dygnen, berättar Johan Szymanski, räddningschef.

Först ut var norra Dalarna att häva eldningsförbudet. De berörda medlemskommunerna där är Leksand, Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalen.

Men senare under måndagen följde resten av länets räddningstjänster samma spår. Därmed är eldningsförbudet hävt i samtliga kommuner i Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.