Se när Polisens tekniker jobbar med att säkra bevis på platsen. Foto: Stillbild: Torbjörn Wåhlin, Rörliga bilder: Niklas Hagman

Skadad förd med helikopter till Uppsala

Publicerad

Polis har gripit en man i 25-årsåldern som misstänks för två fall av mordförsök. Mannen greps på torsdagsmorgonen i en bostad i norra Avesta.

Polisen tog emot larmet 08.14 på torsdagsmorgonen om att en man knivhuggits i bröstet och blödde kraftigt. Enligt larmaren var då gärningsmannen kvar bostaden, liksom flera andra personer.

– Jag kan inte bekräfta att det rör sig om en kniv, men det är någon typ av vasst föremål som använts, säger polisens presstalesman Mats Öhman.

En kvart efter larmet kom polisen till platsen och kunde då gripa en misstänkt gärningsman. Han misstänks nu för två fall av mordförsök.

Ambulanshelikopter till Uppsala

Efter att den misstänkte gripits tog ambulanspersonal hand om två skadade män i bostaden. En är i 60-årsåldern och den andra i 55-årsåldern. Båda fördes till sjukhus.

– Eventuellt finns också en tredje person som är lindrigare skadad, säger Mats Öhman.

Tillståndet för de två som förts till sjukhus är oklart. En av de skadade ska dock ha förts vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala med ambulanshelikopter.

– Jag vet inte varför men jag kan bara gissa att det är allvarligt läge, säger Mats Öhman.

Den person som förts till Falu lasarett är enligt landstinget svårt skadad.

Platsen avspärrad

Polisen har en mängd resurser på platsen, som spärrats av för teknisk undersökning. Man jobbar även intensivt med bland annat dörrknackning i området.

– Vi jobbar nu med vittnesförhör och med att säkra ytterligare vittnen, säger Mats Öhman, som också säger att utredningsläget verkar gott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer